Dette trenger du for å lage marsipan

For å lage din egen hjemmelagde marsipan trenger du litt ingredienser og litt utstyr. Nedenfor har vi laget en liste over det du trenger:

Mandler

Mandelmel av skåldede mandler til baking

Mandelmel fra Pals selges hos Slikkepott.no

Mandler er den viktigste ingrediensen i marsipan. For at du skal kunne bruke mandlene i marsipanen må den være malt opp så fint som mulig. Her har du to muligheter. Du kan enten benytte ferdig mandelmel, eller male opp dine egne mandler. Dersom du kjøper ferdig mandelmel må du huske å kjøpe et som er ment for baking! Kjøp mandelmel i en bakebutikk, og ikke på helsekostforretninger. Mandelmel kjøpt hos helsekost har lavere fettinnhold, og gir derfor dårlig resultat i baking.

Aanonsen Mandelkvern DeLux

Anbefalt mandelkvern fra Aanonsen

Dersom du ønsker å male opp dine egne mandler er det en fordel å ha en god mandelkvern. Min favoritt er Aanonsen sin DeLux Mandelkvern. Den er veldig solid, og sitter godt fast på bordet når du skal jobbe med den. Mandlene skal kvernes eller males i mandelkvernen flere ganger, for å få et fint mandelmel. Det anbefales an man bruker skåldede mandler, men det er også mulig å bruke uskåldede. Men vær da oppmerksom på at både farge og smak blir litt annerledes.

 

CMC/Tylose eller tragant

Dette er ikke noe man må ha når man skal lage marsipan, men noe som mange ønsker å bruke. Disse stoffene gjør marsipanen smidigere og lettere å jobbe med. CMC/Tylose kan kjøpes hos de fleste bakenettbutikker, mens tragant kjøpes på apotek. Dersom du skal fargelegge marsipanen anbefales CMC/Tylose, da tragant i enkelte tilfeller kan gi feil fargeresultat.

Melis og eggehvite

Du kan naturligvis benytte vanlig melis og eggehvite fra egg kjøpt i dagligvareforretninger.

 

Skal du farge marsipanen? Les mer om det her!

Siste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    • Ingen kategorier